OM PAS D’ART

Pas d’Art ligger i hjärtat av Biblioteksstan i Stockholm och erbjuder en lyxig men ändå avslappnad och sofistikerad matupplevelse hela dagen. Vi serverar lunch, middag och cocktails.

Restaurangen levererar ett kreativt och unikt kök – fransk inspiration i botten tolkad med svenska råvaror som är i säsong.

Pas d’Art är inte bara en färgstark restaurang med en hänförande atmosfär, det är också ett konstutrymme och livfullt vardagsrum för våra gäster och vänner.

Känn dig varmt välkommen till Pas d’Art!

Restaurangen

Inredningsarkitekten bakom Pas d’Art är Martin Brudnizki Design Studio. Inspirationen är hämtad från svensk historia med subtila blinkningar till ”Swedish Grace”, med sina arkitektoniska motiv och rena graciösa linjer. Adderade lager av mönster och färg hänvisar till den mer dekorativa sidan av skandinavisk design och nordisk maximalism. Tillsammans blir det en kosmopolitisk mix du inte upplevt i Stocholm tidigare.

Namnet Pas d’Art, som på franska betyder ”ingen konst”, kan också översättas som ”inga problem” och återspeglar därmed kökets filosofi, med sin bistronomiska inställning till kulinariska hantverket. Namnet i sig är också paradoxalt, eftersom Pas d’Art samarbetar med konstnärer, liksom personligheter från mode- och designvärlden.

FRÄMRE MATSAL med BAR | MATSALEN

När du kliver in på Pas d’Art kommer du att hälsas välkommen av den storslagna baren och den spektakulära främre matsalen. Här hittar du en mer livlig och avslappnad atmosfär som passar perfekt för dig som vill se Biblioteksgatans puls. I den inre, något hemliga matsalen välkomnas du av en hänförande miljö, nästan som i en förtrollad värld.  Här sitter du i mysiga soffor lite mer avskilt.

Söndagsbrunch

Varje söndag, mellan kl. 12.00 och 21.00 kan du njuta av ostron, Egg Royale, smashed avokado, rouleaux de homard, steak frites och många andra både typiska brunchrätter och Pas d’Art-klassiker! Ta med vännerna, kom lite dagen-efter-trött om du vill – och få ny energi av mat, dryck och skön söndags-vibe!

GE BORT EN UPPLEVELSE

Saker i all ära, men inget slår en upplevelse. Ge bort ett restaurangäventyr – ett kärleksfullt sätt att visa omtanke. Våra presentkort gäller på Brasseriegruppen samtliga restauranger.

MENY

Vecka 49

Veckans plat du jour

POULET Á LA PARISIENNE

205 kr
Kycklingbröstfilé, dragonvelouté, king oyster svamp & potatisstomp

MOULES PROVENCAL

205 kr
Blåmusslor, tomat, vitlök, chili, pommes frites & rouille

FETTUCINE À LA BURRATA

180 kr
Zucchini, friterad kronärtskocka, grana padano & burrata

Måndag – Fredag (11:00 – 14:30)

Maten

Köket andas bistronomi, med stora ambitioner. Ingrediensens härkomst är avgörande, då menyn återspeglar det allra bästa som den nuvarande säsongen har att erbjuda. Hantverk och entusiasm är lika viktiga som innehållet när det kommer till vad som serveras på tallriken. 

Nyår på Pas d’Art!

På Pas d’Art inleds nyårsfirandet redan vid lunchtid. Fram till kl. 17.00 serverar vi à la carte och under hela dagen och kvällen är baren öppen för champagne och bubbliga nyårscocktails! Inför nyårsaftonskvällen har köksteamet satt ihop en unik supé som förstås andas franskt nyår.

DRYCKEN

Barkonceptet har skapats för att förkroppsliga den fransk-skandinaviska känsla som Pas d’Art står för även i dryckesväg. Enastående service är i hjärtat av Pas d’Art grundsyn, som finns i överflöd i barens varma och livliga atmosfär.

ÖPPETTIDER

Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11.30 – 23.00
Torsdag 11.30 – 23.00
Fredag 11.30 – 23.00
Lördag 12.00 – 23.00
Söndag 12.00 – 21.00

Köket stänger kl 22.00.

KONTAKT

PAS D’ART
Biblioteksgatan 6
08 – 684 238 55

För bokning, maila:
reservation@pasdart.se

Alla övriga frågor, maila: 
info@pasdart.se

PR & Marknad
Frida M Thornberg
frida@brasseriegruppen.se

Ladda ner Brasseriegruppens app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan både hos oss på Pas d’Art och hos våra systerkrogar. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.